Göteborg 2025

Nästa nordiska heraldiska konferens hålls i Göteborg den 23-25 maj 2025. Lokal för
föredragen blir Riksarkivet i Göteborg (f.d. Landsarkivet i Göteborg). Temat är:
Heraldiken idag – och imorgon.

Call for Papers:
Den 13:e Nordiska Heraldiska Konferensen

Vi är glada att tillkännage den kommande Nordiska Heraldiska Konferensen, som äger rum den 23-25 maj 2025. Temat för konferensen är “Heraldiken idag – och imorgon”, och vi inbjuder akademiker och forskare att bidra med populärvetenskapliga presentationer på detta spännande ämne.

Om konferensen: Denna konferens syftar till att utforska den moderna utvecklingen av heraldik och dess framtida riktningar. Vi välkomnar bidrag som belyser både teoretiska och praktiska aspekter av heraldik i dagens samhälle och dess möjliga framtida utveckling.

Presentationer: Vi söker föreläsningar med en längd på 20 minuter som är både informativa och tillgängliga för en bred publik. Bidragen bör vara populärvetenskapliga och anpassade för en akademisk men även allmänt intresserad publik.

Inlämning: För att skicka in ditt bidrag, vänligen mejla en sammanfattning av din föreläsning (max 300 ord) till jesper@heraldik.se.

Deadline: Sista dag för inlämning av förslag är den 15 januari 2025.

Bedömning: Bidragen kommer att bedömas av konferenskommittén. Vi ser fram emot att läsa dina innovativa och insiktsfulla förslag.

Kontakt: För ytterligare information eller frågor, vänligen kontakta konferenskommittén på jesper@heraldik.se eller ring 076-190 98 74.

Vi ser fram emot dina bidrag och till en inspirerande och engagerande konferens!

Med vänlig hälsning,

Konferenskommittén för den 13:e Nordiska Heraldiska Konferensen